Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Yilmaz și Yazici, turcii care sperie continentul

Yilmaz și Yazici, turcii care sperie continentul

Yilmaz și Yazici, turcii care sperie continentul

Echipa națională de la Ankara a obținut calificarea pentru acest european cu personalitate, ajungând pe locul al doilea în grupa Franței (cu doar două puncte mai puțin decât ”cocoșii”), dar fără să piardă vreodată împotriva campionilor mondiali: 2-0 acasă și 1-1 la Paris. Tocmai de aceea, ar trebui să îi luăm în considerare pe băieții lui Gunes, atunci când vine vorba de favorite Euro 2020.

Yilmaz și Yazici, turcii care sperie continentul

Echipa națională a Turciei s-a descurcat bine și în primele meciuri ale calificărilor de la CM din Qatar 2022, cu o victorie frumoasă, 4-2, contra Olandei. Asta după un 2020 slab, în care echipa a fost retrogradată în a treia divizie a Ligii Națiunilor. După meciul de deschidere, cu Italia, la Roma, pe 11 iunie, va juca apoi celelalte două meciuri ale grupei la Baku, Azerbaidjan, în fața unui public preponderent musulman, care o va aplauda.

Senol Gunes, în vârstă de 69 de ani, se află la a doua sa experiență internațională. În prima, din 2002 până în 2004, a sprijinit Turcia să obțină cele mai bune rezultate din istoria sa, cele două medalii de bronz de la Cupa Mondială din Coreea și Japonia și Cupa Confederațiilor din 2003.

Ca portar, a câștigat 18 trofee, între anii 70 și în anii ’80. Ca antrenor a câștigat 8, inclusiv două campionate cu Beșiktas. S-a întors pe banca Semilunei în 2019, după eșecul avut de Mircea Lucescu.

Burak Yilmaz, 35 de ani, este cel mai proeminent jucător, decisiv în victoria celor de la Lille în Liga 1. Acasă a jucat pentru cei trei mari la Istanbul, urcând pe scenă în special cu Galatasaray. Cu ei a câștigat două campionate. Pentru echipa națională a marcat 28 de goluri în 66 de prezențe și a pedepsit recent Olanda cu un hat-trick.

Yusuf Yazici, 24 de ani. Cu Yilmaz a împărțit marele sezon la Lille, înfrumusețat de șapte goluri în Liga 1. Tot atâtea a marcat în Europa League, inclusiv un hat-trick la San Siro împotriva Milanului. Mijlocaș-atacant, este unul dintre jucătorii căruia trebuie să acorde o atenție deosebită în turneu.

Cote golgheteri EURO 2020

După cum putem vedea, Burak Yilmaz are o cota de 51.00 pentru a termina golgheterul competiției si de 12.00 pentru a se clasa in primii 3!

Totuși, atacantul celor de la Lille este văzut mult mai bine față de jucători precum Eden Hazard, Rashford sau Gareth Bale!

Lotul Turciei la EURO 2020

Portari: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Mert Günok (İstanbul Başakşehir)

Fundași: Kaan Ayhan (Sassuolo), Zeki Çelik (LOSC Lille), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Umut Meraş (Le Havre), Mert Müldür (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Mijlocași: Taylan Antalyalı (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (AC Milan), Halil Dervişoğlu (Brentford), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (West Brom)

Atacanți: M. Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Enes Ünal (Getafe), Cengiz Ünder (Leicester), Yusuf Yazıcı (LOSC Lille), Burak Yılmaz (LOSC Lille)

  • Sistem de joc (4-2-3-1): Cakir; Celik, Söyüncü, Demiral, Meras; Yokuslu, Tufan; Karaman, Calhanoglu, Yazici; Yilmaz.

CITESTE SI

More in Euro 2020