Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Zinchenko a fugit de război și s-a antrenat pe străzi

Zinchenko a fugit de război

Zinchenko a fugit de război și s-a antrenat pe străzi

A deveni protagonist la un turneu final este un vis pentru orice jucător, dar pentru un fotbalist care a avut o viață complicată înseamnă mult mai decât atât. Poate fi o revanșă binemeritată pentru chinul trăit. Ucraina nu se numără printre favorite Euro 2020, însă poate realiza una din cele mai mari surprize din istorie.

Zinchenko a fugit de război și s-a antrenat pe străzi

Este cazul lui Mendy, portar la Chelsea, care în 2014 era fără contract și a mers la biroul de ocupare a forței de muncă, pentru că drumul său în fotbal părea că s-a înfundat, iar luna trecută a câștigat Liga Campionilor. Dar este și cazul lui Oleksandr Zinchenko, vedeta Ucrainei, prezența-surpriză din sferturile Euro 2020.

Zinchenko se antrena singur pe străzile Moscovei, după ce a evadat din războiul izbucnit în regiunea Donbass. Iar Oleksandr nu uită acele momente, după cum a explicat cu ceva timp în urmă la ITVNews.

Totul a început în Donețk, casa Șahtiorului condus pe atunci de Mircea Lucescu (2004-2016). Zinchenko juca la echipa de tineret a clubului de când era copil, dar în 2014 a izbucnit conflictul între separatiștii din Donbass și guvernul ucrainean. O situație care l-a determinat pe tânărul fotbalist (născut în 1996) să fugă în Rusia cu toată familia. Șahtior, însă, îl dorea înapoi, iar situația sa contractuală l-a obligat să rămână fără o echipă. Iar singurul loc de antrenament au fost străzile capitalei rusești.

Acea perioadă a fost cea mai grea din viața mea, dar nu-ți poți pierde visele. Și de mult timp nu am vorbit despre asta, pentru că mi-e foarte greu să mă gândesc la asta și nici măcar nu sunt în măsură să explic tot ce am simțit în acele momente. Dar este o situație care m-a făcut mai puternic. În copilărie, nu aș fi visat niciodată să joc finala Ligii Campionilor într-o zi. Dar orice este posibil”.

Poveste impresionanta a lui Zinchenko

Drumul a fost lung. Zinchenko a găsit o echipă nouă în 2015, situația fiind însă la fel de complicată. A fost angajat de Ufa, un club din capitala Bașkiria, practic în Ural, foarte departe de Moscova (1500 km). O altă experiență capabilă să-și lase amprenta, dar care în cele din urmă s-a dovedit a fi alegerea corectă.

De acolo, ucraineanul a decolat, mergând mai întâi la PSV, apoi fiind remarcat de City. “Mi-am părăsit casa pentru a pleca la mulți kilometri distanță. Am trăit singur, am avut doar echipa, fără părinți, nimic altceva. Desigur, toată lumea are momente complicate, chiar și noi fotbaliștii, cu accidentări sau cu alte problem. Dar nu poți înceta să lupți, deoarece este un angajament pe care îl ai cu tine însuți”.

Ucraina înfruntă Anglia, sâmbătă seară, de la ora 22.00, pe stadionul ”Olimpic” din Roma.

Cote Betfair Ucraina vs Anglia

CITESTE SI

More in Euro 2020