Connect with us

Handbal

Pont la Handbal : Romania vs. Lituania pentru dublarea bancii

Targoviste, un loc cu insemnatate istorica de-a lungul timpului pentru Romania, este gazda unui nou duel, de data aceasta sportiv intre reprezentativele Romaniei si Lituaniei la handbal masculin.

Partida care conteaza pentru preliminariile Campionatului European din 2020 este un meci de totul sau nimic pentru ambele formatii. Ca sa mai aiba vreo sansa pentru ceva, Romania trebuie sa bata aici tur-retur.

Cand te gandesti la Lituania din punct de vedere sportiv, primul lucru care iti vine in cap este faptul ca au o traditie foarte mare in spate baschetbalistica si acel meci de la Cluj, din Gruia, in care ne-au dat cu terenu-n cap si n-am stiut ce ne-a lovit.

Ei bine, Lituania inseamna si handbal. Inseamna handbal de calitate chiar. Si comparativ cu lotul Romaniei la ora asta, balticii chiar arata bine.

Au doi jucatori de exceptie : Truchanovicius si Malasinskas, doi jucatori care evolueaza in Velux Champions League. Fara Truchanovicius, jucator care revine la nationala, Lituania a pierdut foarte, foarte greu in fata Portugaliei, la un singur gol diferenta, 23-24.

Truchanovicius evolueaza pentru Montpellier in timp ce Malasinkas evolueaza pentru Motor Zaporojie

Trecem putin si pe la lotul nationalei Romaniei, un lot decimat de-a dreptul. Suntem lipsiti de portarul titular, de Mihai Popescu dar si de oameni titulari precum : Csepreghi, Ghionea, Sadoveac sau Fenici.

Astfel, Montoya este si el constient, cred, ca daca exista o nationala favorita azi, e cea a Lituaniei.
Concluzie : Lituania vine aici in postura de favorita. Cu toate ca jucam acasa, nu e ca si cum am juca la Cluj sa ai aproape 10 mii de oameni in spate. E drept, tot timpul la Targoviste a fost o atmosfera frumoasa, insa intr-o zi lucratoare, intr-un oras fara mare traditie in handbal..

Lituania vine aici pentru cele 3 puncte. La noi revine Racotea si avem un plus. Insa minusurile sunt infinit mai mari decat acest plus. Aleg un handicap de + 1.5 goluri pe Lituania, ceea ce imi ofera 3 optiuni : victorie Lituania, meci egal sau infrangere la maxim un gol. Cota mi se pare foarte buna, 2.17 la Betano.

Pariaza acum la Betano, cota 2.17 + BONUS 500 lei >>>

Sa nu uitam ca recent, Lituania a fost aproape sa eliminie Islanda, tot in preliminarii !

CITESTE SI

More in Handbal