Connect with us

Baschet

Ponturi Baschet : Finala EuroCup – Alba Berlin – Valencia – de la Razvan

Imi calc putin pe un principiu care spune ca sambata sa nu scriu pronosticuri. Insa fac o exceptie cu aceasta finala de EuroCup, un meci decisiv pentru Alba si o incercare de a termina seria aici pentru Valencia.

Iata-ne, asadar, la meciul 2 al finalei dintre germani si spanioli, acolo unde Valencia are avantajul primului meci. Valencia a castigat acea partida cu scorul de 89-75, la capatul unui meci controlat cap-coada Will Thomas & Co.

In tur, nemtii au avut un impresionant 50 % de la 3 puncte, reusind 12/24 insa au cedat la un capitol extrem de important, acolo unde nu pot sa fie diferente asa de mari precum in meciul tur daca vrei sa ai vreo sansa la trofeu. Valencia a prins mingea la panou de 42 de ori in timp ce nemtii de doar 24.

Diferenta s-a facut la inceputul sfertului 3, acolo unde Valencia a inceput cu un 14-0, cu Van Rossom si San Emeterio ca varfuri de lance pentru spanioli.

Cu ocazia aceasta vreau sa amintesc de un episod foarte important in memoria baschetului romanesc. Nu stiu cata lume a suportat-o pe Asesoft. Insa ceea ce au facut in 2015, in LAST 32, a fost FABULOS. Asesoft reusea sa invinga o Valencia cu San Emeterio sau Loncar chiar in Spania, 87-92. O echipa ploiesteana cu Brown, Pelekanos, Hayes, jucatori unul si unul ! Mai jos aveti posibilitatea de a urmari meciul full.

Revenind la aceasta finala, Alba este in continuare lipsita de Peno, conducatorul de joc sarb suferind o accidentare mai veche care inca nu-l lasa sa evolueaze pentru echipa germana.

Daca echipa berlineza vrea sa castige acest meci 2, cu siguranta trebuie sa fie atenta la faza defensiva. Nu la suturile de 3 puncte, nu sa inscrie cat mai multe puncte. Problema lor este cu oamenii ” mari ” . Thiemann si Sima sunt mult inferiori lui Diot si Dubljevic.

Daca nu vor domina aici, partida va fi castigata de Valencia. In ceea ce priveste shooterii, am stabilit deja ca Alba are niste tragatori de elita, insa atunci cand te uiti la Valencia si vezi Will Thomas, van Rossom, San Emeterio, Rafa Martinez, absolut toti sunt fabulosi cand sunt in mana.

Experienta mai mare este la spanioli. Atat cea pe care au aratat-o in sezonul regulat cat si cea din fazele finale ale competitiei. Daca Alba Berlin are un avantaj micut la capitolul shooteri, acesta devine nesemnificativ daca ne gandim ca Valencia are doi munti, doi soldati care sunt gata sa recupereze orice minge pentru spanioli, am amintit de ei mai sus. Consider ca Valencia vrea sa termine treburile inca de astazi si sa nu riste un eventual meci 3, decisiv, fie el si pe teren propriu.
50u pe Valencia. VAMOS!

CITESTE SI

More in Baschet