Connect with us

Tenis

Ponturi tenis Simona Halep vs Elena Gabriela Ruse – WTA Cluj-Napoca

Ponturi tenis Simona Halep vs Elena Gabriela Ruse

Ponturi tenis Simona Halep vs Elena Gabriela Ruse este o dispută ce are loc în primul tur al turneului WTA de la Cluj-Napoca. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Simona Halep și Elena-Gabriela Ruse.

La casele de pariuri din România, Simona Halep este mare favorită să câștige partida în două seturi.

S-a tras la sorți tabloul principal de la Transylvania Open, sâmbătă, iar două dueluri românești vor avea loc încă din runda inaugurală. Simona Halep o întâlnește pe Gabriela Ruse, iar Irina Begu se va duela cu Irina Bara. Pe tabloul principal la Transylvania Open mai figurează alte trei românce: Jaqueline Cristian se luptă cu Kaja Juvan (Slovenia) în prima manșă, Ana Bogdan o înfruntă pe sârboaica Ivana Jorovic.

Simona Halep vs Elena-Gabriela Ruse
Turneu: Transylvania Open 2021
Faza competiției: prima rundă
Locul desfășurării: Cluj-Napoca, România
Categorie: WTA 250
Suprafață: teren dur
Premii în bani: 235.238 USD

Simona Halep

Cap de serie numărul 1, Simona Halep, a 19-a jucătoare a lumii, o va înfrunta pe tânăra compatriotă Elena-Gabriela Ruse în primul tur al Transylvania Open. Spre dezamăgirea fanilor, întâlnirea 100% românească va avea loc fără spectatori din cauza situației pandemice din oraș, unul care se laudă totuși cu rata de vaccinare, care trece de 50%.

Simona Halep va căuta să-și încheie în triumf un sezon marcat de accidentări. Caută de multișor o săptămână pozitivă, mai ales că se află pe teren propriu. Românca a lipsit de la Roland Garros și de la Wimbledon în 2021, anul în care s-a căsătorit cu iubitul Toni Iuruc.

Ponturi tenis Simona Halep vs Elena Gabriela Ruse. Simona caută zilele bune

Absența prelungită a sportivei de 30 de ani din turnee a forțat-o, de asemenea, să iasă din top 10 pentru prima dată în 7 ani. Vine la Cluj, la turneul WTA 250 dotat cu premii totale de 235.238$, după sfertul de finală de la Moscova.

În 2021, Simona Halep n-are niciun turneu câștigat (totalul ei este de 22). A strâns însă o avere de 864.482$ din premii, cu un raport victorii/înfrângeri de 16-8.

Halep se prezintă în Ardeal cu noul cuplu de antrenori: Adrian Marcu – Daniel Dobre. Cei doi au fost angajați după ce constănțeanca a renunțat la australianul Darren Cahill.

Elena-Gabriela Ruse

Elena-Gabriela Ruse a avut un sezon încrezător până acum. Aa câștigat primul titlu WTA la Hamburg European Open ca jucătoare care nu era cap de serie, înainte de a ajunge la o altă finală, la Palermo, pierdută însă.

Rezultatele impresionante ale tânărei de 23 de ani au propulsat-o pe locul 83 în lume, cel mai înalt în carieră. A adunat, în 2021, suma de 260.492$. Are mai multe victorii în acest an decât Halep, 31, dar și mai multe înfrângeri (15).

Interesant este că Ruse și Halep au făcut pereche la dublu, la începutul acestei luni, la Indian Wells, unde au ajuns până în optimile de finală.

Elena-Gabriela Ruse este genul de „hiteriță”, care adoră să încheie punctele repede. Pentru asta folosește „artileria grea” de care dispune și inițiază multe atacuri. Asta o predispune la greșeli neforțate.

Simona Halep are o toleranță excepțională la jocul de uzură, ceea ce o ajută să se descurce minunat în schimburile mai lungi. Ambele sunt jucătoare iuți, cu centrul de greutate coborât.

Ruse s-a ridicat recent în circuit, fiind jucătoarea care „vine din urmă”. Va fi greu s-o elimine pe Halep în primul tur. Sportiva din Constanța are un prestigiu de apărat, pe când rivala joacă „totul sau nimic”.

Ruse este mai odihnită. A disputat ultimul joc pe 7 octombrie, când a pierdut, 0-2 la seturi la Alize Cornet (Cornet).

Ponturi tenis Simona Halep vs Elena Gabriela Ruse -> cota 1.75 la Unibet pentru sub 19.5 game-uri în meci.

CITESTE SI

More in Tenis