Ponturi tenis Denis Shapovalov vs Ricardas Berankis – Wimbledon

Ponturi tenis Denis Shapovalov vs Ricardas Berankis

Ponturi tenis Denis Shapovalov vs Ricardas Berankis este o confruntare din cadrul turneului de la Wimbledon, ce se va juca astazi, nu inainte de ora 16:00.

◘ Denis Shapovalov

Este un jucator foarte tanar, insa care incepe sa isi faca un nume in tenisul mondial. Acesta este foarte talentat, avand resursele necesare pentru a pune probleme chiar si jucatorilor de top. Nu a castigat vreun titlu in cariera sa de profesionist, ce-i drept, destul de scurta, de doar doi ani. In turneele de mare slem nu a depasit niciodata turul patru, acolo unde s-a oprit la US Open, in 2017. La Wimbledon, cea mai buna performanta a sa este turul secund, unde a ajuns in 2018. In acest an, cel mai bun parcurs l-a avut la Miami, unde a ajuns pana in penultimul act, fiind invins insa de Roger Federer. Pe iarba a jucat cinci partide in 2019, incepand cu doua infrangeri, cu Struff si Del Potro. Au urmat apoi victorii la turneul demonstrativ Boodles Challenge, unde i-a invins pe Fognini, Djokovic si Berdych.

◘ Ricardas Berankis

Este un jucator mai experimentat, cel putin din punct de vedere al varstei, care insa nu are realizari importante in cariera. Acesta a depasit turul al doilea intr-un turneu de mare slem doar de doua ori pana acum. Acest lucru s-a intamplat de fiecare data la Australian Open, in 2011 si 2013, cand era eliminat in turul al treilea. In acest an a jucat mai mult la turnee Challenger, insa se poate lauda cu un sfert de finala la Dubai. Acolo a fost invins de Monfils, caruia a reusit sa ii ia un set. Lituanianul este fara meci pe iarba in acest an, ceea ce poate cantari mult in acest duel.

Shapovalov este un jucator mult mai bun, cu meciuri in picioare pe iarba, ceea ce va reprezenta un mare avantaj. Ne asteptam sa isi confirme statutul de favorit cert si sa se impuna fara set pierdut.

• Ponturi tenis Denis Shapovalov vs Ricardas Berankis: 3-0 Shapovalov -> cota 1.80

sursa foto: skysports.com