Ponturi tenis Federer vs Gasquet – Wimbledon

Ponturi tenis Federer vs Gasquet
Ponturi tenis Federer vs Gasquet - sursa foto: skysports.com

Ponturi tenis Federer vs Gasquet – Wimbledon

Federer, cel mai titrat jucator din istoria Wimbledon, va da piept cu Gasquet, intr-o partida ce conteaza pentru runda a doua, urmand sa se joace joi, nu mai devreme de ora 18:30.

Elvetianul este favorit cert la casele de pariuri, ceea ce nu surprinde de loc. Cei de la Betano ii acorda acestuia cota 1.22, in timp ce pentru un succes al lui Gasquet avem cota 4.55.

Cotele de la Betano pentru Federer vs Gasquet

Federer

Nu are nevoie de introducere, fiind in continuare vazut de multi drept cel mai mare jucator din istoria tenisului. Are in spate nenumarate recorduri, multe dintre ele greu de egalat.

Elvetianul, aflat pe locul 8 in ierarhia ATP, nu mai joaca la acelasi nivel, e drept, fiind aproape de a implini 40 de ani. Este insa in continuare o reala amenintare, avand pretentii mari la fiecare turneu la care ia parte.

Dupa o perioada in care a stat departe de tenis, fiind accidentat, Federer a revenit in circuit la Geneva, unde a pierdut in primul tur. A luat parte apoi la Roland Garros, unde a avut un parcurs bun, ajungand pana in turul al patrulea. Ar fi trebuit sa dea piept cu Berrettini, insa acesta s-a retras din competitie.

A luat aceasta decizie in ideea de a se putea concentra pe Wimbledon, acolo unde are o sansa mai buna la titlu. Pe iarba, Roger a inceput cu turneul de la Halle, unde a pierdut in turul al doilea. La Wimbledon, acesta s-a chinuit serios in primul tur, cu Mannarino, ajungand in set decisiv, adversarul sau fiind insa nevoit sa se retraga.

Gasquet

Nu putem spune deloc ca este un jucator rau, ba din contra, avand performante importante in cariera. La fel ca adversarul sau insa, este destul de in varsta, asa ca nu mai evolueaza la cel mai inalt nivel.

Francezul are in palmares 15 titluri, ultimul venind insa in 2018. In materie de Grand Slam, acesta se poate mandri cu trei semifinale, doua dintre ele venind la Wimbledon, in 2007 si 2015.

Anul acesta, Gasquet a inceput destu lde bine pe iarba, e drept, intr-un turneu modest. Acesta a ajuns in turul al treilea al Challenger-ului de la Nottingham. La Wimbledon, in prima runda, acesta a dat piept cu Sugita, in fata caruia s-a impus cu 3-1.

Ponturi tenis Federer vs Gasquet

In meciurile directe, Federer este in mare avantaj, avand in vedere faptul ca a castigat 18 dintre cele 20 de dueluri, fiind neinvins din 2011. De atunci, elvetianul s-a impus de 11 ori, de cele mai multe ori fara sa piarda set. Nu este exclus ca acesta sa se impuna din nou, insa pare greu de crezut ca o va face usor. Asadar, vom miza pe varianta game-urilor, la o cota de 1.52 oferita de Betano.

Ponturi tenis Federer vs Gasquet: peste 32,5 game-uri -> cota 1.52