Ponturi tenis Nick Kyrgios vs Rafael Nadal – Wimbledon

Ponturi tenis Marin Cilic vs Rafael Nadal

Ponturi tenis Nick Kyrgios vs Rafael Nadal este una dintre cele mai interesante dispute din turul al doilea de la Wimbledon, ce se va juca joi, nu mai devreme de ora 18:30.

◘ Nick Kyrgios

Este un jucator extrem de talentat, cu reale calitati, insa caruia ii lipsesc performantele, temperamentul sau fiind principala cauza. Australianul a castigat doar cinci titluri pana acum, la turnee de 250 si 500 de puncte. De asemenea, poate sa se laude si cu o finala de Masters, pierduta insa cu Dimitrov, la Cincinati, in 2017. In turneele de mare slem, faza sferturilor reprezinta apogeul, calificandu-se la Australian Open in 2015, dar si la Wimbledon in 2014. La editia din acest an, a dat piept cu conationalul Jordan Thompson, pe care l-a invins cu emotii, impunandu-se cu 3-2.

◘ Rafael Nadal

Este unul dintre cei mai mari jucatori ai istoriei, cu realizari incredibile de-a lungul carierei. Acesta a castigat nu mai putin de 82 de titluri, 18 dintre ele in turnee de Grand Slam. Supranumit “regele zgurii”, a avut cel mai mare succes pe aceasta suprafata, unde a castigat 59 de titluri. Pe iarba a triumfat doar de patru ori, de doua ori la Wimbledon, in 2008 si 2010. Ibericul are un moral foarte bun inainte de turneu, tinand cont de faptul ca vine dupa un succes la Roland Garros. S-a observat acest lucru in primul tur de la Wimbledon, unde a trecut lejer de niponul Yuichi Sugita, castigand cu 3-0, in doua ore de joc.

Cei doi s-au infruntat de sapte ori de-a lungul anilor, Kyrgios fiind in avantaj din acest punct de vedere. Australianul a castigat patru dintre dispute, doua dintr ele in 2019, castigand de asemenea una si la Wimbledon, in 2014 insa. In aceasta confruntare Nadal este favorit cert, iar in mod normal ar trebui sa se impuna. Kyrgios are insa resursele necesare pentru a pune mari probleme, asa ca ne asteptam sa impresioneze. Mizam pe faptul ca se vor disputa minim patru seturi, iar pornind de la aceasta idee, alegem varianta game-urilor.

• Ponturi tenis Nick Kyrgios vs Rafael Nadal: peste 35,5 game-uri -> cota 1.73

sursa foto: skysports.com