Ponturi tenis Rafael Nadal vs Roger Federer – Wimbledon

Ponturi tenis Rafael Nadal vs Roger Federer

Ponturi tenis Rafael Nadal vs Roger Federer este cel mai asteptat meci al acestei editii de Wimbledon, ce se va disputa vineri, nu mai devreme de ora 17:00.

◘ Rafael Nadal

Este favorit in aceasta infruntare, conform agentiilor de pariuri. Ibericul, care detine 18 titluri de mare slem in palmares, se afla la a saptea sa semifinala de Wimbledon. Acesta nu s-a impus decat de doua ori la turneu, in 2008 si 2010. De atunci, cele mai bune performante ale sale aici au fost o finala, in 2011, jucand si o semifinala in urma cu un an, de fiecare data pierzand insa cu Novak Djokovic. In fata aceluiasi Djokovic a pierdut si in debutul anului, la Australian Open, in ultimul act. Ibericul se poate mandri cu un nou titlu la Roland Garros, ajungand la cota 12. La aceasta editie de Wimbledon nu a pierdut decat un singur set, cu Kyrgios, in turul al doilea. A trecut insa lejer de Sugita, Tsonga, Sousa si Querrey, invingandu-i in minimum de seturi.

◘ Roger Federer

Cel mai mare jucator din istoria Wimbledon-ului este outsider in aceasta confruntare. Acesta a triumfat la turneul britanic de opt ori in cariera, ultima data in urma cu doi ani. La editia precedenta, elvetianul se oprea in sferturi, pierzand cu Kevin Anderson, fiind intors de la 2-0, avand si mingi de meci. La actuala editie se descurca de minune. A inceput destul de timid, e drept, pierzand set cu Lloyd Harris, castigand insa cu 3-1. A trecut apoi de Clarke, Pouille si Berrettini, castigand de fiecare data in minimum de seturi. In sferturi, adversar i-a fost Nishikori, cu care de asemenea a pierdut primul set, facand insa demonstratie de forta cu acesta, impunandu-se in cele din urma cu 3-1. Asadar, Federer a ajuns la o serie de zece victorii consecutive, toate pe iarba. De asemenea, acesta nu a pierdut decat o data in ultimele 16 meciuri, chiar cu Nadal, in finala de la Roland Garros.

Pronostic

Cei doi s-au duelat de 39 de ori de-a lungul anilor, Rafael Nadal fiind in mare avantaj. Acesta s-a impus de 24 de ori, ultima data la Roland Garros. Inainte de acea finala, Federer era neinvins din 2014, interval in care a reusit sase victorii (una prin neprezentare). Pe iarba, elvetianul conduce, castigand doua dintre cele trei infruntari. Marile probleme ale acestuia in fata ibericului au venit pe zgura, acolo unde a pierdut de 14 ori, castigand doar de doua ori. Desi este outsider, noi ne asteptam ca Federer sa obtina calificarea in finala, insa cu siguranta Nadal va lua cel putin un set, fiind intr-o forma de zile mari. Asadar, recomandam un pariu simplu, insa cu mari sanse de reusita.

• Ponturi tenis Rafael Nadal vs Roger Federer: peste 3,5 seturi -> cota 1.44

sursa foto: skysports.com