Portugalia-Spania – Pronostic de la Alex Iacob

Portugalia-Spania – Pronostic de la Alex Iacob

Primul derby de la Campionatul Mondial 2018 Portugalia-Spania este un meci care ar fi vrednic de o finala a Cupei Mondiale, un meci in care Spania Campiona Mondiala din 2010 si Europeana din 2012 va juca împotriva actualei campioane europeane, Portugalia. Spania a trebuit deja sa treaca in calificari peste o echipa puternică precum Italia care din pacate a ramas acasa, iar acum trebuie sa se confrunte cu vecina Portugalia in meciul care ar putea sa decida castigatoarea grupei.
Consider ca dacă una din echipe va pierde meciul, aceast lucru va pune o mare presiune pe echipa, pentru ocuparea locului 2. Acest lucru s-a întâmplat cu Spania în 2014, când a pierdut primul meciul cu Olanda si a pierdut si a pierdut si calificarea.
Spania a terminat cu 5 puncte mai mult decat Italia în grupa de calificări și sunt neînvinsi în ultimele 20 de meciuri. Au pierdut ultima dată când au fost eliminați la Campionatul European de Italia în urmă cu doi ani. Anul acesta am vazut-o pe Spania demolându-o pe Argentina cu 6-1 și o scoțând o remiză cu Germania, Campioană Mondială. Echipa lor este plină de experiență cu cinci jucători având peste 90 de meciuri la nationala și, ca de obicei, mijlocul lor arată foarte bine cu Isco, care a marcat un hat-trick împotriva Argentinei și David Silva.

Portugalia doreste sa faca ceea ce a facut Spania in trecut si sa devina campioni mondiali si europeni in acelasi timp. Portughezii și-au pierdut meciul de deschidere în grupa de calificări cu Elveția, dar apoi au câștigat următorarele 9 meciuri câștigând grupa cu un golaveraj de 32 cu 4. Cristiano Ronaldo a marcat 15 goluri în calificări și va fi jucătorul-cheie al echipei. Alt jucator important in atac este si Andre Silva care are 12 goluri în 23 de meciuri internaționale pentru Portugalia.

Portugalia a terminat la egalitate 2 din ultimele 3 meicuri.
Spania a terminat la egalitate 3 din ultimele 5 meciuri.

Nici una dintre echipe nu va dori să piardă acest joc, iar un egal ar asigura in proportie foarte mare calificarea ambelelor echipe.

Consider ca va fi un meci echilibrat, de aceea pronosticul oferit este pauza sau final X