Premier League 2019/2020: Aston Villa

Premier League 2019/2020: Aston Villa revine in prima liga de fotbal din Anglia si face asta din postura de castigatoare a play-off-ului Championship.

Parcursul timid pe care Aston Villa l-a avut in prima jumatate a sezonului trecut nu anunta cu nimic ce avea sa se intample. Practic, visul echipei din Birmingham a inceput sa prinda contur pe 23 februarie 2019. Atunci a fost primul meci din lunga serie de 12 meciuri consecutive fara esec, in Championship. A fost atunci 1-1, cu Stoke City, insa, au mai urmat zece victorii la rand si un egal, 1-1, contra celor de la Leeds United.

Meciul de aproape 200 milioane de euro

Premier League este un brand care vinde si nu o face deloc pe sume mici. Mai mult, finala play-off-ului Championship, cea care da si ultima echipa promovata pe prima scena, ofera premii substantiale. De data aceasta a fost Aston Villa cea care a castigat. A fost un duel pe care singura si l-a facut usor, drept urmare, a castigat cu 2-1, EL-Ghazi si McGinn fiind marcatorii disputei cu Derby. A fost mai mult un duel intre Frank Lampard, antrenor principal al lui Derby County si John Terry, secund al lui Dean Smith.

A fost o promovare meritata, cifrele celor de la Aston Villa, in ultimele trei luni, au fost de-a dreptul incredibile pentru o echipa de liga secunda. Astfel, a luat sfarsit incursiunea numita Championship, liga in care si-a petrecut ultimele trei sezoane. Au fost ani in care a terminat, in ordine, pe locurile 13, 4 si 5

Premier League 2019/2020: Aston Villa are potential. Este suficient de buna sa fie surpriza sezonului?

Dintre toate echipele care au promovat, ea primeste sansele cele mai mari conform agentiei de pariuri online Betano. 1.30 este cota pe care Villa o are sa evite retrogradarea. Pana acum, in cele 27 de sezoane disputate in noul format Premier League, In 21 dintre ele s-a intamplat sa retrogradeze cel putin o echipa dintre cele care au promovat in sezonul anterior.

Premier League 2019/2020: Aston Villa – top 10

In aceasta directie, tot in cadrul ofertei de pariuri speciale Premier League, gasim o cota de 1.15, pentru ca Aston Villa sa termine in afara primelor zece locuri. In schimb, are o cota foarte buna si daca este surpriza sezonului si termina intre cele mai bune zece echipe.

Premier League 2019/2020: Aston Villa – in afara top 10

Planuri pentru sezonul urmator

Promovarea schimba la 180 de grade decizia conducerii clubului, iar de al 1 iunie, contractele a opt jucatori au fost reziliate. Printre acestia se numara si experimentatii Albert Adomah (31 ani) si Micah Richards (30). Inca nu au fost adusi jucatori care sa se lupte de al egal la egal cu granzii din Premier League, dar mai este suficient de mult timp. In Anglia, perioada de transferuri se deschide pe 16 mai si se inchide pe 8 august.

Bani exista, aceasta tocmai ce a castigat play-off-ul si a tras lozul cel bun. Aproximativ 200 milioane de euro urmeaza sa primeasca Aston Villa, dreptul care i se cuvinte invingatoarei acelui meci. Aceasta suma intra in conturile clubului in trei transe, pe o perioada de trei sezoane.

Villa face demersurile necesare pentru a se intelege din nou cu Chelsea pentru a-l imprumuta pe Tammy Abraham.  In varsta de 21 de ani, internationalul englez a reusit sa iasa golgheterul echipei, cu 25 de goluri. Este o cifra impresionanta pentru cele 37 de meciuri pe care le-a disputat.