Recomandarea zilei din baschet de la Campionatul European Feminin – 27.06.2019

Astazi, in prima infruntare din competitia suprema europeana la nivel de nationale, Suedia intalneste Muntenegru intr-un meci in care nordicele pornesc favorite.

Cea mai mica natiune care participa la turneul final, Muntenegru, se bazeaza pe inima si sufletul lor mare sa rastoarne multe calcule. Insa le va fi asta suficient?

Plusuri pentru Muntenegru :

Antrenor care chiar simte jocul Pana de putin timp o puteam vedea pe parchet, acum este pe banca. Vorbim de Jelena Skerovic, fosta jucatoare a Muntenegrului, actualmente princpal pe banca tehnica a acestora, doar 38 de ani.

Glory Johnson. Jucatoarea naturalizata poate face adevarate ravagii avand in vedere experienta sa din WNBA. A jucat toata cariera ei Tusla / Dallas ( aceeasi echipa doar si-a schimbat numele ) cu medii de peste 10 puncte / meci.

Minusuri :

Cu toate ca Jelena era un adevarat lider in teren, nu stiu daca poate fi MOMENTAN si in vestiar. Spre deosebire de fotbal, in baschet, este mult, mult mai greu sa faci tranzitia rapid de la jucator la antrenor la un club / nationala important/a. In multe decizii cheie, experienta poate fi decisiva insa in favoarea Suediei.

Forta ofensiva mult prea scazuta. Lungesc mult atacurile si jocul asta le place suedezelor care se pot pune pe ” 2 picioare ” si sa profite de arma contraatacului.

Suedia

Plusuri :

Francois Gomez. Antrenorul Suediei are o mult mai vasta experienta decat cel al Muntenegrului. Cu tot respectul pentru Jelena si pentru ce a facut pe parchet, consider ca, momentan, INDIFERENT de rezultatul meciului, mai are inca multe de invatat.

Suedia vine aici cu ce are mai bun. Frida si Elin Eldebrink au confirmat cu prezenta la acest Campionat European. Doua jucatoare exceptionale, doua jucatoare castigatoare de EuroCup si Euroliga feminina.

Amanda Zahui vine din WNBA cu niste cifre fauloase / total in ultimii ani si este gata sa domine sub panou.

Minusuri :

Un singur minus ar fi amicalele premergatoare acestui turneu. Intr-adevar, s-a rulat tot lotul, s-a decis la cine sa ramana, cine nu, nu s-a fortat cu Frida, Elin sau Amanda prea tare sau deloc si scorurile au fost pe masura.

Concluzii :

Suedia este echipa mai experimentata. Echipa care are jucatoare capabile sa incheie aceasta disputa intr-un eventual meci echilibrat. Atata timp cat Muntenegru nu incepe in forta si nu-si asigura un avans de + 10 sa zicem la inceput ( lucru putin probabil dar care se poate intampla, totusi ), cred ca Suedia are capacitatea de a-si asigura o victorie aici.