Recomandarea zilei din baschet – de la Razvan – 24.05.2019

Incepe play-off-ul in Israel, acolo unde Hapoel Holon primeste vizita celor de la Maccabi Rishon in primul meci din primul tur.

Daca ne uitam strict pe lot, cred ca Rishon are lotul mai bun, individualitati mai multe, Holon are ECHIPA mai buna.

Hapoel Holon

* Locul 3 la finalul sezonului regulat. Au dubluri pe toate posturile la acelasi nivel si stau excelent la nivelul pivotilor, doi israelieni care oricand pot face oricarui cuplu de pivoti din liga.

* Corey Walden este cel mai bun jucator al echipei. Conducatorul de joc american are cifre de 18.6 puncte, 3.7 recuperari si 5.1 assisturi / meci, face un mix excelent cu Pinini la capitolul pick and roll si pick and pop, i-am urmarit in mai multe meciuri.

* Joaca un baschet rapid, un joc pe tranzitie extrem de eficient.

Maccabi Rishon

* Locul 6 la finalul sezonului regulat. Il au pe postul 1 pe Cameron Long, un om pe care-l cunosc si pentru care am toata admiratia. Dupa ce a jucat bine contra lui Bnei pe cand evolua la Steaua, a atras atentia multor cluburi de acolo, a ajuns la Ashdod in prima instanta pentru ca mai apoi sa imbrace tricoul celor de la Zion. Are un sezon fabulos si ma bucur pentru el.

* La ora actuala sunt in top 3 echipe la nivelul guarzilor. Pe langa Cam, Alex Hamilton produce extrem de mult pentru aceasta echipa. Problema lor, insa, este ca de multe ori prefera sa primeasca un cos de 2 pentru ca pe tranzitie ofensiva foarte rapida sa faca o aruncare rapida de 3, am vazut de multe ori asta in meciurile lui Rishon. Si da, iti aduce beneficiu pe termen scurt, asta daca-ti intra, insa pe termen lung..

Ambele echipe joaca rapid, ambele echipe joaca un baschet frumos ochiului. Optez pentru over. Insa optez pentru over cu un 7/10, nu mai mult, fiind meci de play-off, s-ar putea sa fie cu un 10-15 % mai mult pus un accent pe aparare, asta in pregatirea premergatoare meciului. Totusi, in ritmul meciului, daca simti ca poti face push-ul, se vor marca multe puncte. Teoretic..ca practic..nu jucam noi 🙂