Recomandarea zilei din baschet – de la Razvan – Meciul 1 – Venezia – Sassari

La ora asta cred ca doar finala din ACB poate concura cu aceasta finala din punct de vedere calitativ in Europa.

Hai, fie, poate si Germania..

Spun asta pentru ca s-au calificat echipele care au jucat cel mai frumos baschet in play-off din Lega A.

Daca Venezia a trecut la mare lupta de brava echipa din Cremona, o echipa care s-a autodepasit in acest sezon si merita toata lauda, Sassari a maturat efectiv pe jos cu Milano. Nu ma intereseaza ca doua dintre victorii au venit in prelungiri. Psihic au fost mult mai tari si cei din Milano au trait o dezamagire crunta.

Insa, asta se intampla cand ai un ego prea mare. Cand iti subestimezi adversarul, e posibil sa ti-o iei. Milano a trait asta pe pielea lor, Venezia era sa o pateasca si ea.

Am vorbit despre amandoua echipe in trecutul apropiat. Spuneam de Sassari ca joaca cel mai ” american ” baschet din Lega A. De foarte multe ori apeleaza la stilul run & gun. Cu Milano le-a mers pentru ca le-a intrat tot. Pe langa asta, dupa cum spuneam mai sus, psihic sunt cea mai puternica echipa din Lega A.

De partea cealalta, Venezia are o super echipa. Stiu ca v-ati saturat de mine ca am spus asta insa in momentul in care tu il scoti pe Vidmar ca 6th man de pe banca si ti-e rezerva de pivot, spui multe. Au niste shooteri fantastici, Bramos, Stone, Haynes.

Sa nu uitam cat de bine si-a facut treaba Watt in aceasta serie.

Imi place enorm match-up-ul fundasilor din acest meci. Nu m-ar mira deloc ca in unele perioade din meci fundasii celor doua echipe sa isi arunce sageti reciproc prin aruncari de la 3 puncte rapide.

Un alt aspect important este ca cele 2 echipe sunt intr-un top 3 deloc placut. Sunt echipe care faulteaza mult si asta poate rezulta decat in multe libere.

De obicei, in orice finala, primul meci este mai deschis. Spun de obicei pentru ca deja v-ati gandit la cateva exemple in care nu s-a intamplat asa. Insa, in 4/6 meciuri sa zicem, primul meci este cu mult mai spectaculos decat restul.

Cele doua echipe au oferit spectacol in majoritatea intalnirlor din meciurile directe. Sassari are aici un plus de valoare insa Venezia, cu publicul fantastic de acasa, poate echilibra lucrurile destul de bine.

Pentru ca nu vad o favorita certa, prefer sa ma ” invart ” pana la totalul punctelor din acest meci.

Este posibil sa avem parte de o partida cu meci decisiv in aceasta finala, parerea mea. Ramane de vazut 🙂