Recomandarea zilei din handbal : Franta – Romania – 16.06.2019

Dupa ce Romania nu a avut nicio sansa cu Portugalia pe teren propriu, echipa nationala de handbal masculin a Romaniei se deplaseaza acum in Franta, in fata unei sali pline, gata de sarbataore.

Cu foarte, foarte multe accidentari, Romania a inceput bine meciul cu Portugalia. Avea in final sa piarda la capatul unui meci in care singurele probleme pe care le-au pus au fost in primele 20 de minute.

Vorbim de o nationala a Frantei care vine dupa un succes categoric in Lituania , 37-17 in favoarea celor din Hexagon. Nu lipsesc Karabatic, Sorhaindo, Remili sau Guigou.

De partea cealalta, Romania vine in Franta cu un lot foarte, foarte tanar. Foarte multi accidentati si asta il face pe Montoya sa faca din acest meci un test. Un test sa vedem unde ne aflam cu tineretul echipei nationale. Totusi, acesti tineri joaca mai mult sau mai putin in Liga Zimbrilor, nu vorbim deloc de o echipa sudata, nu vorbim deloc de relatii de joc.

In tur, la Cluj, cu o echipa cel putin decenta a noastra din punct de vedere al numelor, Franta ne batea la 10 goluri in fata unei sali pline ochi.

Azi, cand meciul asta trebuie sa fie o sarbatoare pentru francezi, nu vad cum Romania ar putea sa tina ritmul mai mult de 5-10 minute cu Franta, avand in vedere datele problemei acestui meci.

8/10