Semifinala istorica pentru Jaguares in fata lui Brumbies – 29.06.2019

Toata Argentina va fi astazi cu ochii celor de la Jaguares Argentina in fata celor de la Brumbies, partida disputata pe ” El Fortín de Liniers ” sau ” Velez Sarsfield ” dupa cum e cunoscuta de fanii sud-americani.

SOLD OUT. Acesta este cuvantul de ordine pentru argentineni. A fost o cerere uriasa de bilete pentru aceasta partida si la ora partidei vom avea 50 de mii de oameni in tribune.

Totusi, destul despre asta. Hai sa vorbim putin si de meci pentru ca se intalnesc doua echipe pe care chiar le am la suflet.

In primul rand, Jaguares.

Tomas Lezana este singura modificare pe care o face Gonzalo Quesada in primul 15. Marcos Kremer este jucatorul care iese din ” schema ” antrenorului, Tomas urmand sa ii ia locul.

Avand in vedere ca multi dintre cei prezenti in aceasta partida pe teren vor fi si in nationalele lor la urmatorul Campionat Mondial, nu gresim daca spunem ca este si o confruntare intre Argentina si Australia.

Ce au in plus fata de cei din Brumbies e acel joc de echipa de pe teren propriu. Cand joaca acasa sunt o alta echipa fata de meciurile din deplasare.

Paseaza mult ( si bine) si degajeaza foarte precis mingea cand sunt pusi sub presiune in propriul 22.

Singurul dezavantaj ar fi presiunea rezultatului. De fapt, nici nu stii daca sa-i mai spui presiune. Este pentru prima oara cand ating aceasta performanta. Prima oara cand sunt in cele mai bune 4 echipe din Super Rugby. Iar acum, cu acei fani uluitori, s-ar putea sa mearga chiar all the way.

Echipa probabila conform rugby365 : 15 Emiliano Boffelli, 14 Sebastián Cancelliere, 13 Matias Orlando, 12 Jeronimo de la Fuente (C), 11 Matias Moroni, 10 Joaquin Diaz Bonilla, 9 Tomas Cubelli, 8 Javier Ortega Desio, 7 Tomas Lezana, 6 Pablo Matera, 5 Tomas Lavanini, 4 Guido Petti, 3 Santiago Medrano, 2 Agustin Creevy, 1 Mayco Vivas.

Brumbies

Echipa probabila conform rugby365 : 15 Tom Banks, 14 Henry Speight, 13 Tevita Kuridrani, 12 Irae Simone, 11 Toni Pulu, 10 Christian Lealiifano (C), 9 Joe Powell, 8 Lachlan Mccaffrey, 7 Tom Cusack, 6 Rob Valetini, 5 Sam Carter, 4 Rory Arnold, 3 Allan Alaalatoa, 2 Folau Fainga’a, 1 Scott Sio

Banks si Carter sunt un real pericol pentru Jaguares. Totusi, s-ar parea ca Banks are ceva probleme la inghinali ( I feel you, bro haha ). Cu siguranta va juca insa orice contact disproportionat ii poate pune in pericol evolutia.

Lachlan McCaffrey ii ia locul in primul 15 lui Peter Samu, accidentat.

Sunt o forta in gramezi, 95 % dintre gramezile pe care le-au avut le-au si castigat.

Concluzii :

Intr-un meci pe teren neutru sau pe terenul celor de la Brumbies, era o favorita : oaspetii de astazi.

In fata a 50 de mii de argentineni, lucrurile se echilibreaza considerabil, ba mai mult, consider ca Jaguares are un avantaj.

Vorbim totusi de o semifinala in cea mai importanta competitie inter-cluburi. Vorbim de un Jaguares care pe teren propriu este impresionant si este impresionant mai ales in defensiva.

De aceea, aleg sa joc pe punctele celor de la Brumbies care, datorita fusului orar, datorita terenului propriu, datorita fortei defensive pe teren propriu a argentinenilor.