SUA U19 – NZ U19 – Spectacol total al americanilor ? -29.06.2019

Heraklion este orasul care va gazdui o noua competitie a Campionatului Mondial U19, competitie cu o favorita certa pe hartie, echipa Statelor Unite ale Americii.

Cu doua echipe tari care vin din spate si le fac concurenta americanilor : Serbia si Franta, echipa gazda, Grecia, nu cred ca poate emite pretentii la trofeu.

Noua Zeelanda are in componenta jucatori care joaca la nivel semi-profesionist, singurii cu contract la o echipa profesionista fiind Sam Mennenga, sub contract cu North Harbour, vedeta lotului, Perrott-Hunt, SG-ul celor de la Nelson Giants dar si Max Darling care evolueaza pentru Vrijednosnice Osijek.

Totusi, aceste nume nu pot fi comparate cu talentele americane.

Cade Cunningham. Daca omul asta n-ajunge in 5-6 ani la nivelul lui Westbrook de acum sa-mi ziceti mie cusu’. Se aseamana in joc mult prea mult cu el. Totusi, are un stil mai elegant parca, mai ales cand face acel stop-sut de 3 puncte.

Jalen Green. Are omul asta un crossover ca daca esti la Cluj…te trimite in secunda 2 la Iasi. De asemenea, are un sut de 3 puncte fabulos si daca ar fi sa-l compar cu cineva din NBA ar fi KD, CU SIGURANTA.

Mie-mi place mult si Scottie Barnes. I-am vazut recent un mix pe Youtube, omul este absolut fabulos. El centreaza, el da cu capul 🙂 Bine, glumesc, va dati seama, insa omul face de toate.

As putea vorbi mult si bine despre americani. Sunt cu o clasa peste NZ-ezi. Sunt ” flamanzi ” , au dat de pamant cu Grecia in ultimul amical in care au jucat toti. Aceasta generatie promite mult si cu siguranta veti mai auzit de acesti jucatori in cativa ani.

SUTA. Cuvantul de ordine pentru americani. Le va fi greu de tot celor din Noua Zeelanda sa-i tina pe americani sub 90. Si de asta si-au dat seama si bookmakerii si au pus linia pe la 100 de puncte cum o fac cei de la Superbet. Nu-i bai, o atacam si pe aia 🙂
7/10