Top competiții sportive pe baza încasărilor

Top competiții sportive pe baza încasărilor
Top competiții sportive pe baza încasărilor - sursa foto: https://www.facebook.com/premierleague

Top competiții sportive pe baza încasărilor

Se spune că fotbalul este sportul rege, dar dacă le luam individual competițiile de fotbal sunt în spatele sporturilor americane când vine vorba de încasări.

Statele Unite ale Americii este una dintre marile puteri mondiale la ora actuală, iar cel mai bine putem observa lucrul acesta privind cifrele competițiilor sportive. SUA este continentul care dă primele trei cele mai bogate competiții pe baza încasărilor.

Top competiții sportive pe baza încasărilor – NFL

Top competiții sportive pe baza încasărilor - NFL
Top competiții sportive pe baza încasărilor – NFL – sursa foto: facebook.com

Fotbalul american este sportul național pe continentul nord-american. Nu există colegiul de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii care să nu aibă cel puțin o echipă de fotbal american și asta denotă cât de iubit este sportul acesta. Cu astfel de încasări de ordinul miliardelor de euro, salariile sunt și ele pe măsură.

Kirk Cousins, jucătorul Minnesotei Vikings este cel mai bine plătit jucător de fotbal american în 2020, cu un salariu de 58 de milioane de dolari. În schimb, Philadelphia Eagles contraatacă oferindu-i lui Carson Wentz un salariu de 55.1 milioane de dolari, fiind al doilea cel mai bine plătit jucător de fotbal american.

Super Bowl este un eveniment pentru care americanii pasionați de fotbal american se pregătesc pe întreaga perioada a anului. Reprezintă meciul care decide campioana NFL și care de-a lungul timpului a devenit ca o adevărată sărbătoare națională.

Top competiții sportive – Premier League

Europa este on continent unde fotbalul predomină atunci când vine vorba despre sport. Se știe foarte bine care este ierarhia campionatelor, iarr Premier League a fost mereu la loc de cinste. Este de departe liga unde se învârt cei mai mulți bani. Până la urmă este și oarecum normal să fie așa, având în vedere că Marea Britanie a inventat fotbalul.

Premier League domină Europa la ora actuală și cea mai bună confirmare vine din Liga Campionilor, acolo unde toate cele patru echipe englezești conduc în grupa din care fac parte. Chelsea, Liverpool, Manchester City și Manchester United sunt aceste formații. Mai mult, alte trei echipe din Premier League joacă în Europa League, acolo unde sunt favorite la calificarea în primăvara europeană.

Top competiții sportive pe baza încasărilor – China Super League

În China s-au investit foarte mulți bani în materie de sport. Campionatul chinez a devenit incet și sigur unul dintre cele mai bine plătite competiții din lume. Astfel, nu trbuie să ne mire intrarea în topul conpetițiilor cu cele mai mari încasări din lume. Acolo sunt anual moniți jucători cu nume cărora li se oferă salarii colosale pe care nimeni altcineva din Europa nu își permite să le ofere.

Și cu toate acestea, China este la picioare lui Cosmin Olăroiu. Antrenorul român a reușit să producă una dintre cele mai mari surprize din istoria acestui campionat. Jiangu Suning a câștigat campionatul de fotbal din China după ce a învins-o cu 2-1 pe Guangzhou Evergrande. Eder si Alex Teixeira au înscris în finala play-off-ului. Este pentru prima oară în istoria clubului când se întâmplă lucrul acesta.

Top competiții sportive pe baza încasărilor

 • NFL (SUA) – 11,5 miliarde de euro
 • MBL – (SUA) – 7.7 miliarde de euro
 • Premier League (Anglia) – 6 miliarde de euro
 • NHL (SUA) – 4.5 miliarde de euro
 • LaLiga (Spania) – 3.4 miliarde de euro
 • Bundesliga (Germania) – 3.3 miliarde de euro
 • UEFA Champions League – 2.85 miliarde de euro
 • Serie A (Italia) – 2.5 miliarde de euro
 • Formula 1 – 2.0 miliarde de euro
 • Ligue 1 (Franta) – 1.9 miliarde de euro
 • Serie A Brasileirao (Brazilia) – 1.33 miliarde de euro
 • NPB  – Liga de Baseball (Japonia) – 1.18 miliarde de euro
 • AFL – fotbal australian (Australia) – 961 milioane de euro
 • Super League (China) – 945 milioane de euro