Ultimele zile in care poti depune Declaratia Unica D212

Deciziile de Impunere pentru retragerile din 2017 sunt pe mail! Afla cum si pana cand poti plati!

Ultimele zile in care poti depune Declaratia Unica D212

Am intrat pe ultima suta de metri a termenului de depunere a Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale. Ultima zi in care poti face acest lucru este 31 iulie. Declaratia Unica, denumita si D212, trebuie depusa de toti cei care au retras in 2017 bani din pariuri/poker/jocuri de cazino online si nu au facut acest lucru in cursul acestui an (2018). O mare parte din jucatorii care au realizat venituri din jocuri de noroc online in 2017 au apucat sa depuna Declaratia 200 in primele luni ale lui 2018, declaratie cu care eram deja familiarizati din anii precedenti. Cealalta parte fie a depus deja Noua Declaratie Unica, fie urmeaza sa o faca in aceste ultime zile ale lunii iulie. Numarandu-ma printre cei care au depus atat D200, cat si D212, pot spune ca nu trebuie sa va faceti prea multe griji in ceea ce priveste completarea acesteia din urma, deoarece procedeul este aproape identic cu cel din anii trecuti.

Cum poti depune Declaratia Unica

  1. La sediul ANAF de care apartii, cu 2 exemplare ale Declaratiei Unice
  2. Poti, de asemenea, sa o trimiti prin posta, cu confirmare de primire, insa in acest caz este suficient un exemplar
  3. Varianta cea mai indicata – ONLINE. Chiar se poate in acest an si nu este dificil. Mie mi-a luat cam 30 de minute intreg procesul. Pe langa faptul ca scutesti o deplasare la sediul ANAF plus timpul petrecut acolo, beneficiezi si de 5% reducere din impozitul datorat.

Cum depui Declaratia Unica Online

Descarca Declaratia Unica – Ai nevoie ca programul Adobe Reader sa fie actualizat la zi.

Pe prima pagina a Declaratiei Unice trebuie sa completezi urmatoarele rubrici: NUME, PRENUME, CNP – in rubrica Cod de identificare fiscala de la PUNCTUL A si ADRESA

Bifeaza apoi casuta Date privind veniturile realizate din Romania in anul 2017 PUNCTUL BCAPITOLUL 1 – SECTIUNEA 1

Pe pagina a doua selectam Jocuri de Noroc la 1.1.A.1. Categoria de venit, mentionam numele casei de pariuri de unde am scos bani in rubrica 1.1.A.10. – Organizatorul jocurilor de noroc si Codul de identificare fiscala al acestuia in casuta alaturata, apoi trecem suma care am retras-o in prima casuta de la rubrica 1.1.B – Date privind venitul/castigul anual.

In anii trecuti treceam suma de doua ori (in Declaratia 200), acum o trecem doar o singura data.

Pentru a adauga alte retrageri trebuie sa apesi pe ADAUGA VENIT, selectezi din nou categoria JOCURI DE NOROC si specifici numele operatorului, codul fiscal al lui si suma retrasa.

La final, revii pe prima pagina si apesi butonul verde sin satnga sus intitulat ,,Valideaza formularul’’. Daca totul e in regula, vei primi un meaj de genul Formularul e valid. A fost atasat fisierul….

Mergi pe site-ul www.anaf.ro si logheaza-te in contul tau SPV (Spatiu Privat Virtual) ->Declaratii->Completare Declaratii->Declaratia Unica->Apasa butonul Alege Declaratie->Selecteaza declaratia pe care o ai completata in calculator->Transmitere Declaratie

AFLA CUM ITI CREEZI CONT SPV

Ce se intampla cu retragerile efectuate dupa data de 23 martie 2018

Incepand cu aceasta data, plata impozitului cade in grija operatorilor online (case de pariuri, cazinouri), care iti vor opri automat procentul legal (1% in majoritatea cazurilor) la orice retragere efectuata. Asta inseamna totusi ca va trebui sa completam Declaratia Unica si in 2019, insa doar pentru retragerile efectuate pana pe 23 martie 2018.

Ce risc daca nu depun Declaratia Unica?

In prezent, Romania este o tara foarte bine organizata in ceea ce priveste legislatia din domeniul jocurilor de noroc, asa ca ANAF are la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a afla daca ai platit sau nu suma cuvenita. In cazul in care ai uitat, vei primi, cel mai probabil, o amenda cuprinsa intre 50 si 500 RON, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

Codurile de identificare ale celor mai populare case de pariuri online – vei avea nevoie de ele indiferent in ce mod doresti sa depui Declaratia Unica.

Unibet – 35777957 – Unibet (Germany) Limited

Netbet  – 35831487 – Cosmo Gaming Company LTD

Fortuna  – 34774502 – Bet Zone SRL

Betfair  – 35110324 – Betfair International PLC

Winmasters – 35624260 – WM Interactive Limited