Unde vedem meciurile din cupele europene din acest sezon

Unde vedem meciurile din cupele europene din acest sezon

A fost inlaturat suspansul in ceea ce priveste televizarea meciurilor din competitiile europene. Daca meciul CFR- ului cu suedezii de la Malmo a fost transmis de Look TV, Digi Sport si Telekom Sport, partidele jucate de Viitorul pe teren propriu in calificari vor fi transmise de TVR 1 si TVR HD, meciul FCSB de la Velenje va fi transmis de Prima TV, iar returul de la Bucuresti va fi transmis de PRO TV, inca nu se stia cine va transmite meciurile din fazele urmatoare.

Mai multe televiziuni din Romania depusesera documentata pentru a obtine drepturile de transmisie ale meciurilor din cupele europene: Pro TV, Kanal D, Digi, Telekom si Look TV. Astazi s-a anuntat ca Digi, Telekom, Look TV si Look Plus vor transmite, pentru urmatoarele 3 sezoane, meciurile din competitiile europene, incepand cu faza playoff-ului.

Pro TV, operatorul care detinea optiunea pentru transmisiunile ,,free to air” (2 meciuri pe saptamana), nu va mai difuza meciuri din aceste competitii, deoarece , la insistentele cluburilor mari din Europa, Uefa a decis sa renunte la acest pachet.

Cupele europene la Digi Sport si Look TV

Telekom a difuzat meciuri din Champions League si Europa League si in ultimii 3 ani. Televiziunea nu a avut insa exclusivitate, ProTV-ul obtinand pachetul ,,free to air”. In urmatoarele 3 sezoane Telekom are drepturi de difuzare si pentru mediul online si aplicatii mobile.

Digi va transmite meciurile din Europa atat prin intermediul televiziunii Digi Sport, cat si prin platforma digisport.ro. In faza grupelor, operatorul de televiziune va transmite cate 20 de meciuri saptamanal, dupa cum urmeaza:

  • Marti, de la 20:00 – 2 meciuri, pe Digi Sport 1 si Digi Sport 2
  • Marti, de la 22:00 – 4 meciuri, pe Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3 si Digi Sport 4
  • Miercuri, de la 20:00 – 2 meciuri, pe Digi Sport 1 si Digi Sport 2
  • Miercuri, de la 22:00 – 4 meciuri, pe Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3 si Digi Sport 4
  • Joi, de la 20:00 – 4 meciuri, pe Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3 si Digi Sport 4
  • Joi, de la 22:00 – 4 meciuri, pe Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3 si Digi Sport 4.

Detinute de Cleaver Media Network, Look TV si Look Plus vor transmite si ele meciuri din cele doua competitii continentale. Cele doua posturi devin un jucator important in piata, ele obtinand si drepturile pentru meciurile din Cupa Romaniei si Liga a 2-a.