Viitorul are cea mai buna academie din Romania

Viitorul are cea mai buna academie de fotbal din Romania, cred ca este un lucru pe care il stim si ni l-au dovedit convocarile la lotul de tineret.

Sursa foto: digi24

FC Viitorul, ambitia lui Gheorghe Hagi

Infiintata in 2009, FC Viitorul a reusit sa castige un prim titlu in Liga 1. Este rodul a ceea ce inseamna un sistem foarte bine pus la punct. Investitia in tineret, asta a fost mereu deviza celui mai bun jucator roman din toate timpurile. Constient de incapacitatea cluburilor din Romania de a aduce jucatori pe bani grei, acesta a decis sa aduca la club cei mai talentati tineri jucatori din tara.

Recent, intr-un studiu pe care Federatia Romana de Fotbal l-a facut, a declarat clubul de la Ovidiu ca fiind cel mai buna din tara. Primele cinci locuri in topul celor mai bune academii din Romania apartin unor echipe de prima liga. FC Viitorul a obtinut 91,5 puncte dintr-un maxim posibil de 100.

  • FC Viitorul – 91.5
  • Craiova – 77.10
  • Dinamo – 74.50
  • FC Voluntari – 72.60
  • FCSB – 71.70
Viitorul are cea mai buna academie din Romania

Preturile pentru jucatorii Viitorului au explodat

Toate aceste lucruri i-au adus lui Hagi si proiectului sau foarte multe beneficii. Este clubul care a dat spre fotbalul mare jucatori achizitionati recent de cluburi din Anglia si Spania. Clubul din Ovidiu a anuntat inca din luna ianuarie vanzarea lui Tudor Baluta, acesta plecand la Brighton. Ianis Hagi este urmatorul tun pe care il pregateste FC Viitorul. In varsta de 20 de ani, fiul antrenorului dobrogenilor si al finantatorului clubului s-ar putea sa plece la Spartak Moscova, pentru 12 milioane de euro. Este unul dintre zvonurile care au aparut in ultimul timp.

Cert este ca au explodat preturile pentru tinerii jucatori romani si asta, in special, datorita prestatiei Romaniei la Campionatul European under 21. Selectionata de tineret a reusit sa acceada in semifinalele competitiei, dupa ce a fost neinvinsa in fata Angliei, Croatiei si Frantei. Totusi, desi Germania a invins in meciul din penultimul act, tot Romania a fost laudata in presa din intreaga lume. Sase jucatori ai Viitorului au facut parte din planurile selectionerului Mirel Radoi: Virgil Ghita, Radu Boboc, Tudor Baluta, Ianis Hagi, Andrei Ciobanu si Denis Dragus.

Pentru ca tabloul sa fie complet, castigatoarea Cupei Romaniei din editia 2018/2019, a inceput deja sezonul cu un trofeu. FC Viitorul a invins-o cu 1-0 pe CFR Cluj, in cadrul Supercupei Romaniei, eveniment care s-a disputat sambata, 6 iulie 2019. Andrei Artean a inscris unicul gol al meciului cu un sut superb de la 25 de metri de poarta aparata de Giedrius Arlauskis. A fost o premiera pentru clubul dobrogean, Supercupa Romaniei este singurul din fotbalul romanesc care ii lipsea din vitrina.